Χρυσοχοΐδης για ν/σ για συγκεντρώσεις: Μπαίνει τάξη -Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε μόνοι μας.







«Το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις θα βάλει τάξη στο κέντρο της Αθήνας», υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι οι αλλαγές δεν αφορούν συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνονται από τα τριτοβάθμια σωματεία, αλλά για παράδειγμα συγκεντρώσεις των πενήντα ατόμων.
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι διαδικασίες για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα διασφαλισμένες καθώς και ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των διαδηλωτών αλλά και να μην διαταράσσεται η ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών.
Χρυσοχοΐδης: Αν ο διοργανωτής λάβει τα μέτρα δεν θα είναι υπόλογος για τους «μπαχαλάκηδες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε, επίσης, ότι ο διοργανωτής της συγκέντρωσης που θα έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται «δεν θα έχει την ευθύνη τι θα κάνουν οι μπαχαλάκηδες».
Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει και θα επιδιώξει την συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων αλλά αν χρειαστεί «ασυζητητί θα προχωρήσουμε και μόνοι μας».

Σχόλια