Μήνυση στην ... Δικαιοσύνη !




Αποτέλεσμα εικόνας για Αδωνις


Μήνυση στην...  Δικαιοσύνη σε περίπτωση άσκησης δίωξης εναντίον του για παθητική δωροδοκία, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον 88,6FM - News24/7 στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Μιλώντας για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε:
Αν γίνει δίωξη για παθητική δωροδοκία, θα κάνω προσφυγή στο αρμόδιο συμβούλιο για αναγνώριση της παραγραφής όπως προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και μετά μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε όποιον το αποφάσισε. Εάν το ερευνούν, την παθητική δωροδοκία, είναι παράνομοι”.

Aπίστευτες καταστάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου, από αυτούς που διακηρύσσουν την αριστεία, την αξιοκρατία, την ισονομία, την ισότητα, την διαφάνεια, την πάταξη της διαπλοκής, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κλπ κλπ συναφή, μέσω των οποίων διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας.

Κατ'  αρχήν η τοποθέτηση - δήλωση αυτή υπενθυμίζει  την λαϊκή παροιμία "δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις" !

Και δευτερευόντως ενισχύει την απορία, καλοπροαίρετη ή και κακοπροαίρετη, πώς είναι δυνατόν ένας αθώος (κατά δήλωση) να επικαλείται, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις, την αναγνώριση της παραγραφής.

Λησμονώντας μέσα στην δίνη της σκέψης (τουλάχιστον) ότι η αναγνώριση παραγραφής προϋποθέτει τελεσθείσα παράνομη πράξη !

Άλλως πώς θα ισχύσει παραγραφή σε μή τελεσθείσα παρανομία ;

Ο αθώος επικαλείται στεντορία τη φωνή (κι από φωνή πας καλά κε αντιπρόεδρε) την αθωότητά του ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ των πράξεών του !

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν σοφά : 
"Μηδέ ποίος τις νυν, αλλά ποίος τις ην αεί".ο ερώτημα δεν είναι ποιός είναι τώρα, αλλά ποιός ήταν ανέκαθεν.Αριστοτέλης).
Άξιον αναφοράς μεταφορικά επίσης είναι το :
 "
Καθαρόν πράγμα δεν είναι ό,τι επλύθη, αλλ’ ό,τι δεν ελερώθη"-(Δημήτριος Καμπούρογλου),
όπως και το των Λατίνων σοφών :"Corruptio optimi pessima" - (η διαφθορά των αρίστων είναι η χειρότερη).
Ουδέν αληθέστερον τούτων !

Σχόλια