"Μαγείρεμα" στο Master Chef ;




Τι αποδεικνύει η λαθροχειρία που έγινε στον τελικό του ΜasterChef
Master Chef



Στον τελικό του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής του STAR έλαβε χώρα ένα μεγάλο μαγείρεμα. Ενώ στο βιντεοσκοπημένο κομμάτι του μεγάλου τελικού μάς έδειξαν το φάκελο με τις τελικές βαθμολογίες, που θα αναδείκνυε το μεγάλο νικητή, στη live σύνδεση αυτός ο φάκελος… ήταν διαφορετικός !
To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Το μυστικό αποκάλυψε η προσεκτική παρατήρηση του βουλοκεριού, που έμελλε από κλασική ένδειξη εγκυρότητας και επισημότητας να μετατραπεί σε μια κραυγαλέα απόδειξη της συγκεκριμένης τηλεοπτικής λαθροχειρίας.

Το βίντεο που επιμελήθηκε η εφημερίδα μας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της λαθροχειρίας. Για την ακρίβεια, δεν αφήνει κανένα. Το παραμικρό. Δείτε το, για να αντιληφθείτε μέσα σε ένα λεπτό το τι πραγματικά συνέβη.



Και από αυτό το σημείο ξεκινούν οι ερωτήσεις: Γιατί άλλαξαν το φάκελο στο μεγάλο τελικό του Master Chef;
Από υπέρμετρη αγωνία, για να δουν απλά ποιος είναι ο νικητής, επειδή δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες ώρες να το μάθουν μαζί με τους τηλεθεατές; Από μεγάλο ενδιαφέρον, ας πούμε;

Το έκαναν συνειδητά; Για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και τελικά να αλλάξουν τον τελικό νικητή; Ότι δηλαδή άξιζε να κερδίσει ο Γλωσσίδης αλλά για κάποιο λόγο επέλεξαν τον Τιμολέοντα, αλλάζοντας και το περιεχόμενο του αλλαγμένου φακέλου;

Από λάθος; Επειδή -ας πούμε από αδεξιότητα κάποιου υπαλλήλου- τους έπεσε καφές στον πρώτο σφραγισμένο φάκελο και δεν μπορούσαν να τον παρουσιάσουν έτσι λερωμένο μπροστά στις κάμερες, οπότε αποφάσισαν –για καθαρά λόγους αισθητικής- να τον αλλάξουν;

Και τελικά; Ποιος άξιζε να κερδίσει το μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής; Ο Χρήστος είναι καλύτερος μάγειρας από τον Τιμολέοντα ή μήπως ο Τιμολέων προσέχει καλύτερα τις εντάσεις στα πιάτα του και άρα δίκαια ανακηρύχθηκε νικητής, ακόμη και αν άλλαξε ο φάκελος;

Κατά την άποψή μας, κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι το καίριο.

Γιατί -σύμφωνα με τη δική μας οπτική- το μεγάλο θέμα που θίγει το βίντεό μας δεν είναι το ποιος άξιζε να κερδίσει το Master Chef που προέβαλε το STAR το 2018 αλλά η διαχρονική τηλεοπτική απατεωνιά, αυτό το απύθμενο θράσος των τηλε-παραγωγών, τηλε- δημοσιογράφων και καναλαρχών να επιμένουν να περνούν τον τηλεθεατή… για βόδι!

Ένα βόδι, που δεν θυμάται, δεν βλέπει, δεν αναλύει, δεν συγκρίνει, δεν κρίνει. Ένα βόδι που –θεωρούν ότι- μπορούν να το άγουν και να το φέρουν, όπως θέλουν εκείνοι!

Που θα του δείξουν ένα φάκελο σε κοντινό πλάνο και μετά θα του δείξουν ένα διαφορετικό, λέγοντάς του ότι είναι ο ίδιος! Και μετά δεν θα δώσουν και καμία εξήγηση απολύτως! Γιατί προφανώς τα βόδια δεν αξίζουν καμίας απάντησης, έτσι δεν είναι;

Εσείς μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλο λόγο, που ούτε το STAR ούτε η εταιρεία παραγωγής δεν έχουν πει το παραμικρό μέχρι στιγμής; Το βίντεο το έχουν δει δεκάδες χιλιάδες Ελληνες μέσα σε λίγες ώρες (και σε λίγες μέρες θα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες), το σχολιάζουν –ζητώντας απαντήσεις- άνθρωποι που συμμετείχαν στο παιχνίδι μαζί με συγγενείς και φίλους τους, αλλά οι αρμόδιοι δεν απαντούν! Μούγκα! Αφωνία! Ξέρετε γιατί;

Θα σας πούμε εμείς την απάντηση: Γιατί ελπίζουν όλο αυτό… απλά να περάσει και να ξεχαστεί! Για αυτό δεν απαντούν! Τους έχουμε πιάσει στα πράσα να έχουν αλλάξει το φάκελο στεγνά στο μεγάλο τελικό τους, και αυτοί απλά… δεν απαντούν! Όπως ακριβώς θα έκαναν, αν είχαν να αντιμετωπίσουν βόδια (και όχι ανθρώπους που σέβονται, όπως λένε για τους τηλεθεατές τους). Πρόκειται για μια χυδαία τηλε-νοοτροπία, ένα αρρωστημένο τηλε-θράσος, που έχει επικρατήσει απόλυτα και διαπερνά οριζοντίως και καθέτως… τα πάντα στην ελληνική TV!

Είναι το ίδιο τηλε-θράσος, με το οποίο άλλοι συνάδελφοί τους του οικονομικού ρεπορτάζ άλλαξαν το χρόνο στο γράφημά τους, προκειμένου να φαίνεται η γραμμή της ανάπτυξης… καθοδική! Για τόσο ηλίθιους έχουν τους τηλεθεατές, που πιστεύουν ότι αν τους πουν πως είναι λογικό να πηγαίνουμε από το Δεκέμβριο προς τον Ιανουάριο, εκείνοι θα το φάνε!

Επιδεικνύουν το ίδιο χυδαίο τηλε-θράσος, που κατευθύνει τους τηλε-πλιατσικολόγους να βλέπουν στα επίσημα στοιχεία ότι η ανεργία μειώνεται αλλά εκείνοι να βγαίνουν δημόσια και να λένε ότι αυξάνει! Γιατί ξέρουν ότι αυτό που μετράει στον κόσμο είναι το τι θα πουν εκείνοι στο γυαλί (ή το τι θα δείξουν) και όχι το τι πραγματικά συμβαίνει.

Είναι το ίδιο θράσος, που έδιωχνε τους συνταξιούχους από τις κάμερες στο δημοψήφισμα για να μην ακουστεί η άποψη που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του καναλάρχη τους.

Το ίδιο θράσος ακριβώς είναι. Γιατί αυτό πιστεύουν όλοι αυτοί οι κύριοι, που δουλεύουν στο γυαλί. Ότι έχουν την παντοδυναμία να δημιουργούν τις εξελίξεις και όχι να τις καταγράφουν. Και ας τσαλακώνουν τα πάντα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, από δεοντολογία και ηθική μέχρι προσωπικότητες. Και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του μεγάλου μαγειρέματος του Master Chef.

Τόσο ο Χρήστος Γλωσσίδης (που έχασε) όσο και ο Τιμολέων Διαμαντής (που κέρδισε) είναι τα θύματα της ιστορίας. Ο μεν γιατί για πάντα θα αισθάνεται αδικημένος, ο δε γιατί κέρδισε αλλά η τηλεόραση άφησε το παραθυράκι ανοιχτό σε όποιον θέλει να αμφισβητήσει τη νίκη του. Παράπλευρες απώλειες του μεγάλου τηλεοπτικού ιδεώδους, θα έλεγε κανείς…

ΥΓ. Το πιο εντυπωσιακό από όλα ξέρετε ποιο είναι; Ότι παρά το προφανές σκάνδαλο (ότι δεδομένα άλλαξε ο φάκελος με τις τελικές βαθμολογίες), ο χαμένος Γλωσσίδης δημόσια ΔΕΝ αμφισβήτησε τη νίκη του Τιμολέοντα.

Από την άλλη, ο Τιμολέων, όταν ανακηρύχθηκε νικητής, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τιμήσει τον αντίπαλό του. Τόσο έντονες (και αξιοπρόσεκτες) προσωπικότητες είναι και οι δύο αυτοί μάγειρες. Και είναι πραγματικά κρίμα και άδικο, που η τηλεόραση βρήκε αυτούς τους δύο, για να παίξει τα αρρωστημένα παιχνίδια της αυτή τη φορά.

Σχόλια