Μαγειρικές πεννιές - Πένες με κοτόπουλο
Εύκολο και ελαφρύ για το καλοκαιρινό τραπέζι.
Υλικά
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (παχιά, κατά προτίμηση)
- 1 κουταλάκι του καφέ πάπρικα
- 1 κουταλάκι του καφέ βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη
- 5 μικρές ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 10 ντοματίνια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/8 κουταλιά σούπας τσίλι
- 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο (προαιρετικά)
- 6 φέτες μπέηκον, κομμένο σε κύβους
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 400 γραμμάρια πένες
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο (κόψτε το σε κύβους) -Προσθέστε αλι, πιπέρι, πάπρικα και το μείγμα θυμάρι-βασιλικό-ρίγανη
- Ροδίστε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο για 7 λεπτά, να ψηθεί -Βγάλτε το στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξτες το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι, το μπέηκον -Προσθέστε τέλος τις ντομάτες σε κύβους
- Ανακατέψτε καλά, αφήστε να πάρει βράση, για 10 λεπτά
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το κοτόπουλο -Αφήστε να βράσει, να γίνει κρεμώδης σάλτσα -Κοιτάξτε αν είναι εντάξει από αλάτι και πιπέρι
- Σε αυτό το διάστημα βράστε τις πένες και στραγγίστε τις
- Ρίξτε τις πένες στο τηγάνι, ανακατέψτε να πάρουν παντού σάλτσα, είναι έτοιμο! Ρίξτε παρμεζάνα κι από πάνω
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου