Ρήξη ή εκλογές !

Δυναμώνουν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα και να κερδίσει σημαντικό χρόνο θα αρκεστεί σε μια προσωρινή, έστω, πολιτική ήττα, αλλά διαχειρίσιμη επικοινωνιακά, παρά σε μια καθολική πτώση και σε εξαναγκασμό οικονομικής διάλυσης.
Είναι σαφές για την κυβέρνηση πως επί του παρόντος δεν πρόκειται να δεχθεί να υπογράψει πλεονάσματα μέχρι το 2060 που ζητάει το Βερολίνο.
Είναι, όμως, ξεκάθαρο, επίσης, πως δεν υπαρχει και άλλη πρόταση που δύναται να συζητηθεί.
Δεν είναι τυχαίο πως κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ξένων ανταποκριτών από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Δημήτρη Τζανακοπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν υπαρχει «plan B» από την Ελλάδα.
Την ίδια ερώτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, του απηύθυνε και ο Γερμανός πρέσβης μερικές ώρες αργότερα!
Αρκετοί θεωρούν πως ακόμη και αν καταφέρει να απεγκλωβιστεί από την παρούσα κατάσταση στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, το σενάριο των εκλογών έχει ξαναφουντώσει.
Πολλοί πιστεύουν πως το φθινόπωρο σε πολιτικό επίπεδο θα είναι κατά πολύ χειρότερο από την τρέχουσα άνοιξη.
Είναι σίγουρο, πλέον, πως η καγκελάριος Μέρκελ θα εκλεγεί και θα είναι και ισχυρότερη.
Η Αμερική με τη Γερμανία θα βρεθούν σε μια διαρκή σύγκρουση.
Ήδη, όσοι παρακολουθούν στενά τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κάνουν λόγο για μια προοπτική γερμανικής κυριαρχίας στη Γηραιά Ήπειρο.
Η Ελλάδα θα βρεθεί πιο αδύναμη.
Το ΔΝΤ θα βρίσκεται ως Παρατηρητής και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα είναι έτοιμος από την επόμενη χρονιά να αναλάβει το χρηματοδοτικό σκέλος του Ταμείου.
Η ελληνική κυβέρνηση αν επιμείνει στην υπόθεση της ρύθμισης του Χρέους ή θα αναγκαστεί να δεχθεί τους σκληρούς όρους του Βερολίνου, και ενδεχομένως χειρότερους από τους σημερινούς, ή θα οδηγηθεί στην επιλογή της ρήξης, και επομένως των πρόωρων εκλογών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η προοπτική των εκλογών είναι ανοιχτή από τη 16η Ιουνίου και μετά.









Πηγή:vradini

Σχόλια